Yoga

Yoga verwijst naar de oorspronkelijke verbondenheid van alles. Het gaat om veel meer dan de link tussen lichaam en geest. Verschillende tradities gebruiken verschillende woorden: Atman en Brahman, Jivatman en Paramatman, Shiva en Shakti, individueel bewustzijn en allesomvattend bewustzijn... en telkens gaat het om hetzelfde: dat wat van oorsprong één is, als zodanig ervaren.

Het yoga-systeem bestaat uit een heel praktisch, compleet, getest en op maat toepasbaar instrumentarium. Dit instrumentarium bevat onder meer oefeningen gericht op mentale- en emotionele zuivering, aandachtstraining en concentratie, lichaamsbeheersing, adembewustzijn en - beheersing, zintuigelijke beheersing, diepe ontspanning en uiteindelijk meditatie.

Hatha-, Kriya-, Kundalini-, Laya-, Tantra- en de vele andere zgn. vormen van yoga tonen de diversiteit aan van het instrumentarium. Ze zijn niet los van elkaar te beschouwen en vinden hun basis in de klassieke yogatraditie.

De Himalya Yoga Traditie is zo’n klassieke traditie en combineert eeuwenoude gevestigde inzichten met recente (wetenschappelijke) ontdekkingen van over de hele wereld. Daarmee is het een zeer levendige, actuele en universele ervaringswetenschap, die gemakkelijk aansluiting vindt bij de huidige tijdsgeest.